2013. május 1., szerda

10 dolog ami megváltoztatta a világunkat


„Generációk óta, az életünket egy erő hajtja,amely bármely pontján megtalálható az univerzumnak.” Nikola Tesla, 1892


Nikola Tesla végre kezdi magára vonzani a figyelmet és komoly vitákat kirobbantani a halála után csaknem 70 évvel. Ki is volt ő igazából?

Tudjuk hogy abban az időben üldözték az energia hajhász brókerek – névegesen Thomas Edison, akiről mellékesen azt tanították nekünk az iskolában, hogy ez igazi géniusz.

Tesla halála után 1943 Január 7. az Amerikai kormány beköltözött a laborjába és elkobozta az összes tudományos kutatását, így a mai napig sem került nyilvánosságra az összes kutatása.


A vállalati és az állami üldöztetése mellet,legalább egy komoly jele lehet Nikola Tesla becsületességének: saját kezével tépte össze Westinghouse,volt milliárdos hatalmas összegű "támogatói" csekkjét.


De vessük egy pillantást arra, hogy mit is adott Nikola Tesla a világunknak.

Oly módon változtatta ( és méginkább változtathatta volna ) meg a bolygó arculatát, ahogyan soha többé senki sem fogja!


1. Váltakozó áram


Ez az ahol minden elkezdődött és ami végül felkavarta az 1893-as World Expot Chicagoban. A háború után egyre többször hangzott el a különbség Edison és Tesla látásmódja között; ahogyan elképzelték a villamos energia előállítását,majd későbbi forgalmazását.

Miután Tesla kivilágította a Niagara Vízesést a világkiállításon, a csatát megnyerte. Tesla többfázisú AC rendszere kiütötte a nyeregből Edison DC rendszerét ezáltal a világ is hatalmas előrelépésre tett szert. Tesla sikerének köszönhetően hatalmas vagyonra tett szert. Edison kiégett emberré vált miután JP Morgan elvette tőle a vállalatát. A feltalálót ez annyira megtörte,hogy a megtagadta a további munkát az elektromos árammal. Edison, minden idők második legnagyobb feltalálója és egyben gyermekzseni, a bankárok harapását elsőnek élvezhette. Láthatjuk hogy Edisont gazembernek kikiáltani teljesen butaság. Más erők felelősek Tesla elnyomásáért.

 
2. Fény 


Persze nem magát a fényt találta fel de ő találta ki, hogy hogyan lehetne hasznosítani és szabadalmaztatni.

Tesla fluoreszkáló lámpákat  alakított ki a laborjában, így 40 évvel megelőzve saját korát. A világkiállításon Tesla fogta az üvegcsöveket és híres tudósok nevére hajlította őket tulajdonképpen ezek voltak az első neon fények a világon. 


Azonban mégis a Tesla tekercs a leginkább figyelemre méltó felfedezése.


A Tesla tekercset az ipar minden bizonnyal azért szerette volna elnyomni, mert mindössze a Föld saját mágneses energiáját használta. Minden,amire szükség volt csupán egy olyan vevő,ami képes fogni a tekercs által keltett energiát.Tesla x-ray

3. Röntgensugarak


Az elektromágneses és az ionizáló sugárzás népszerű téma volt az 1800as évek kutatói számára,de Tesla ezen felül a teljes színskálát vizsgálta.


A „Kirlian photography” fejlesztésében és munkálataiban Tesla központi szerepet játszott. Ennek a találmánynak a lényege; hogy képes dokumentálni az életerőt színek formájában. Ezt az újítását napjainkban az orvosi diagnosztikában használják.

Az x sugarak, mint oly sok Tesla újítás eredeztethetik a hitet,hogy minden amire szükségünk van az univerzumban mindössze annyi,hogy megértsük a körülöttünk lévő virtuális dolgokat minden időben. Fontos rájönnünk arra is,hogy ki kell tárnunk az elménket a világ felé,és végre értékelnünk kell a hatalmas veleszületett képességeinket.


US 645576 

4.Rádió

A legtöbben még mindig úgy hiszik, hogy Guglielmo Marconi találta fel a rádiót.Ugyanakkor a legfensőbb bíróság 1943-ban felülbírálta Marconi szabadalmát,ugyanis bebizonyosodott, hogy Tesla már évekkel korábban tervekkel állt elő. A rádiójelek más frekvencián működnek,így szükségük van egy adóra és egy vevőre. Ezt Tesla 1893-ban bizonyította be,egy bemutató közben még a „The National Electric Light Association” előtt.1897-ben Tesla két szabadalmat nyújtott be US 645576 és a US 649621. Azonban 1904 az Amerikai Szabadalmi Hivatal visszavonta döntését,miszerint Teslának ítéli a rádió szabadalmaztatásnak a jogát. Így tehát a szabadalmi jog a rádió feltalálásáért Marconi kezében landolt. ( Esetleg volt erre valamiféle befolyása Marconi pénzügyi támogatóinak? Név szerint: Thomas Edison és Andrew Carnegie) 
US 649621Ez lehetővé tette az amerikai kormány számára,hogy ne kelljen jogdíjat fizetnie Tesla találmányáért. Inkább a könnyebb utat választották: újabb találmányától fosztották meg Teslát.

Patent No. 613808 

5.Távirányító


Ez a találmány úgymond a rádió „kistestvére” ( a távirányító az adó, a tv a vevő) a Patent No. 613808 volt az első távvezérelt modellhajó amelyet 1898-ban mutatott be. A hajó több nagy akkumulátorból, rádió jelekkel vezérelt kapcsolókból, propellerből, kormánylapátból, és kicsinyített világításból állt. Bár ezt a technológiát nem használták széles körben egy ideig, hiszen a hadsereg kisajátította és úgynevezett távirányítós háborúra használta.
  ( itt látható hogy kinek is van a legnagyobb hatalom a kezében. )A rádióvezérelt tankokat a németek mutatták be a második világháborúban és a fejlesztések ezen a területen megváltoztatták az emberek szerepét a háborúban.
Elektromotor

6. Elektromotor


Tesla találmánya az elektromos motor,amely végül népszerűsítette és végre az ő nevét viselte.


Bár a műszaki előírások különbőztek az eddigi autókétól de Tesla találmánya által az emberiség egy hatalmas előrelépésre tehetett volna szert. Ez az autómotor a mágneses mezőt használta üzemanyagként. Azonban a találmánya 1930-ban a gazdasági válság miatt feledésbe merűlt.


Mindazonáltal alapvetően megváltoztathatta volna a tájat amit ma természetesnek vesznek: ipari ventilátorok, háztartási gépek, szivattyúk,szerszámgépek, lemezmeghajtók illetve kompresszorok stb…
7.Robotika


Tesla elméjét vezette az az elképzelés,hogy minden élőlény a külső impulzusok által vezérelt lény.


Így kezdte:
„Minden gondolatommal és napi rutinommal bizonyíthatom saját meggyőződésemet, hogy én egy automata erővel felruházott lény vagyok,amely csupán külső ingerekre reagál”


Így született meg a robot koncepciója. Ugyanakkor az emberi elme jelen van, Tesla úgy gondolta, hogy az emberi másolatok esetleges korlátozásra szorulnak ( mármint az emberi robotok). Mindazonáltal Tesla szégyen nélkül karolt fel minden,amiből intelligenciát lehetett kinyerni. Elképzelései szerint a jövőben töltött intelligens autók,robot emberi társak és egyéb autonóm rendszerek alkották volna világunkat.8.LézerTesla találmánya a lézer lehet az egyik legjobb példa a jó és a rossz összeköttetésére az emberi elmén keresztül. A lézereket átalakították, hogy sebészeti célokra is használhassák, ez a felhasználási módja rendkívül hasznos a társadalom számára. Rengetek felhasználási módja van még ezen felül. Azonban ez a fejlesztés beléptünk a Sc-fi világába.
9 és 10 egyben Vezeték nélküli kommunikáció és a határtalan ingyen energia


Ez a két dolog elválaszthatatlanul kapcsolódik egymáshoz, hiszen ez a kettő volt az utolsó csepp a pohárban a hatalmi elit számára. Ez azt bizonyítja mekkora hatalma van a felsőbb rétegeknek.

- Valamit ingyen adni?

- Soha!

J.P Morgan 150 ezer dollárral támogatta Teslát, hogy megépítsen egy tornyot,mely az univerzum természetes frekvenciáit használja adatok továbbítására;köztük számos információt,képeket, hangüzenetet és szöveget.

Ez jelenthette volna a világ első vezeték nélküli kommunikációját;de elvonatkoztatva a vezeték nélküli technológiától: a lényege az egésznek annyi,hogy az univerzum tele van szabad energiával Amit INGYEN és bérmentve lehetne használni. Ezt úgy képzelhetjük el,mint ahogy a internet összeköti az embereket szerte a világon.

Lényegében 0 és az 1-es szám alkotja az egész univerzumot,beleértve az emberi szövetek összeköttetését, így nem nehéz megérteni, hogy mennyire összefügg minden mindennel. Nikola Tesla úgy vélte, hogy az egyének képesek arra, hogy átvegyék és továbbítsák az adatokat virtuálisan, mégis ingyenesen bármiféle energia befektetés nélkül.De tudhatjuk a történet végét…

Teslának több ezer más ötlete és találmánya lehetett,amelyet továbbra is titkolnak az emberiség és a kutatók elől.

Vessünk egy pillantást arra, hogy mennyi dolgot szeretett volna szabadalmaztatni és valójában mennyire próbálták őt elnyomni. Nyilván mindannyian úgy érezhetjük,hogy Nikola Tesla további műszaki és tudományos kutatásait nyilvánosságra kell hozni a vita és a nagyipari elnyomás helyett. Fontos lenne az oktatási intézményekben is arra, hogy tudatában legyenek annak, hogy mekkora hatalma van az univerzum energiájának. Készen kell arra állnunk, hogy elfoglaljuk az ingyen energiát és a hatalmat a brókerek kezéből együttes erővel.Nikola Tesla műszaki és tudományos kutatásának a csúcsa a Wardenclyffe amely az ionoszféra és a villamos energia együttes erejét használja az információ szabad áramlására.
Wardenclyffe torony

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése